Departament d’Educació Física

L’educació és molt més que l’educació física, però és molt poc sense ella” 

A la matèria d’educació física volem promoure entre el nostre alumnat un estil de vida actiu i saludable, promovent pràctiques físiques per combatre el sedentarisme, consolidar valors, habilitats socials… L’educació física va molt més enllà de l’acció motriu ja que pretenem un desenvolupament integral de l’alumnat, incorporant aprenentatges que han de perdurar al llarg de la vida.

En aquesta matèria treballarem un total de 5 competències on que s’hauran d’anar consolidant durant l’etapa de l’ESO i aprofundint en el batxillerat.

Aquestes competències van relacionades amb l’adquisició d’un estil de vida actiu i saludable per a la contribució del benestar físic, mental i socialResolució de problemes en situacions motrius. Utilitzar els recursos expressius com a mitjà de relació i integració social. Planificar activitats físiques a l’entorn per a l’ocupació i gaudi del temps de lleure i adquirir actituds, valors i habilitats socials per a la millora de la convivència i la cohesió social.

A part de les classes d’educació física, en la nostra matèria també optem per fer diferents sortides al medi natural (esquiada, sortides d’orientació, excursions…) on fomentem la convivència, el respecte per l’entorn, la passió per l’esport… A 2n d’ESO també oferim l’optativa d’esports nàutics

(on l’alumnat pot gaudir del mar tot practicant vela, caiac, padel surf…)

Com tots sabem els beneficis que ens aporta l’activitat física són innumerables i és per això que en volem recalcar la importància d’aquesta matèria i també de la seva pràctica fora de l’institut.  Alguns dels beneficis que ens aporta són:

Prevenir malalties.

-Ens ajuda a millorar la nostra condició física i per tant a tenir una millor qualitat de vida.

-Afavoreix en les relacions socials i fomenta els valors i la convivència.

-Ajuda a reduir els nivells d’estrès.

Millora la qualitat de la son.

Millora la salut mental.

Millora la memòria, la capacitat de concentració i rendiment escolar.

Els professors/es d’educació física us desitgem SALUT I MOLT D’ESPORT!

-Isaura Juncosa: (cap de departament, tutora de 1r d’ESO i professora d’ed. física de 1r,2n d’ESO i 1r de Batxillerat)

-Jordi Llobet:  (professor d’ed. física de 1r i 2n d’ESO)

-Sergio Andrés/ David Margarit: (professor de 2n i 3r d’ESO)

-Dani Virgili: (professor de 2n,3,4rt d’ESO i FP bàsica)


 

Notícies del Departament d’Educació Física