Salutació del director

Benvolgudes famílies,

Com molts de vosaltres ja sabeu, enguany s’ha produït un canvi en la direcció del centre. Alguns membres de l’Equip directiu anterior han començat a gaudir d’una més que merescuda jubilació i a causa d’aquest fet, un grup de persones encapçalades per mi mateix, hem decidit fer el pas i agafar la direcció d’aquest nostre institut Camí de Mar. Són la Marina Barea (Cap d’estudis), la Gemma Campamà (Cap d’estudis adjunt), l’Ismael Pelayo (Cap d’estudis adjunt), l’Artur Valbuena (Secretari) i en Fernando Palomo (Coordinador Pedagògic). La decisió no ha estat improvisada, sinó que ha estat com un llavor que ha anat creixent sobretot a partir del moment en què pensem que a la direcció del Camí de Mar li caldrà un relleu, pels motius que us he dit abans. Un relleu natural, no pas forçat. Us puc dir que el projecte que encapçalo és continuista. I ser continuista, tot i semblar contradictori, implica un constant canvi i una constant transformació cap a la millora educativa en tots els nivells, perquè això crec que caracteritza l’Equip directiu sortint i entrant: canvi, transformació i millora. I tot això es pot dur a terme si hi ha al darrera tota una comunitat educativa com la que hi ha al Camí de Mar. És un projecte, sigui quin sigui, que necessita de tothom per poder ser implementat, i per això us demanem que encareu aquesta nova etapa amb la il·lusió, les ganes i el respecte amb què l’encarem nosaltres. En un projecte ja antic que vam fer que es deia Les més belles paraules vam dir que si a la IL·LUSIÓ, li sumes la PASSIÓ i l’ESPERANÇA el resultat són els SOMNIS. Doncs somiem…

Les línies de treball són diverses. Unes línies que ens motiven per tal de treballar dia a dia pel benestar dels nostres alumnes, que en el fons són el veritable sentit a tota la nostra feina. Un alumnat que camina cap un futur incert però que gràcies al treball i a l’esforç de tothom (professorat, alumnat, famílies, municipi…) aconseguirà tot el que es proposi. Un alumnat amb prou coneixements com per a transformar la nostra societat cap a una veritable societat justa, diversa, inclusiva, on hi tingui cabuda tothom. Volem que els i les nostres alumnes siguin els futurs líders d’aquesta nova societat. Per això, des del Camí de Mar avancem cap a la inclusivitat, la coeducació i l’erradicació de qualsevol tipus de violència contra les persones perquè volem fer del Camí de Mar un centre de referència al municipi, a la comarca, al país… I tot això ho podem fer perquè som un centre capdavanter en innovacions pedagògiques, en projectes, compromesos socialment amb el món i les persones, i implicats en la lluita contra l’emergència climàtica.

Abans us parlava del gran projecte de Les més Belles Paraules, però no menys gran va ser el de L’altre camí: els més bells valors, que es va inspirar en el llibre Valors per a la convivència de l’Esteve Pujol, a qui vam tenir el plaer de conèixer els que formàvem part d’aquell projecte. En un moment del llibre l’Esteve ens diu: «El primer pas per fer lliures els i les nostres alumnes, és ensenyar-los i ajudar-los a pensar, a tenir els ulls i la ment oberts, a tenir sentit crític, a no ser esclaus del pensament dels altres.»

Rubén Fortuny Alcántara
Director de l’INS Camí de Mar (Calafell)
Pel bon CAMÍ…
#creantlíderspelcanvi