Repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables

12 abril 2024

Es podrà escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables en farmàcies de tot Catalunya distribuiran a partir de dilluns, 4 de març, productes menstruals reutilitzables de forma gratuïta. Es podrà escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables.

Per recollir-los, només s’han de bescanviar per un codi QR personal que es trobarà, a partir de dilluns, dins l’espai personal de l’aplicació La Meva Salut.

En l’acció hi col·laboren les 3.284 farmàcies de Catalunya que, a més, assessoraran per facilitar l’elecció del producte que més s’ajusti a les necessitats de cada persona.

L’acció La meva regla, les meves regles forma part del Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025. L’acció també s’adreça a les persones no binàries i els homes trans que menstruïn.

Cada any a Catalunya es produeixen al voltant de 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables.

Com obtenir el codi

  • El codi QR apareixerà a l’apartat de Novetats: La meva regla, les meves regles de l’espai de salut digital La Meva Salut (tant via pàgina web o via aplicació mòbil).
  • Si es fa servir l’aplicació per a telèfon mòbil, cal que estigui actualitzada.
  • Si no apareix el codi QR, s’ha habilitat un formulari en la mateixa aplicació per sol·licitar-lo.

Recollida del producte

  • L’entrega del producte serà immediata, sempre que la farmàcia disposi d’unitats.
  • Si la farmàcia no disposa d’unitats, es pot encarregar i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores.
  • Un cop feta la reserva a la farmàcia, el codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que vagi a recollir-lo a la mateixa farmàcia on l’ha demanat.

Quan es pot anar a recollir

  • El codi QR estarà actiu a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia i un cop lliurat el producte es desactivarà.
  • No caduca i estarà disponible fins al 2025.

Resoldre dubtes

S’han habilitat dues línies de comunicació específiques: