CONCURSOS DE SANT JORDI 2019

26 març 2019

A continuació, us presentem les bases del concurs literari de sant Jordi del departament de Català i Castellà de l’Institut Camí de Mar d’aquest any 2019.

També uns publiquem el concurs de fotografia naturalista al final

Us animem a participar-hi !!!!.

PREMIS
SANT JORDI CATALÀ 2019

MODALITATS:

1.  CATRAP: Rapeges? O ets dels que t’agrada escriure cançons però que altres companys o companyes les rapegin? Des del Departament de Català et proposem 2 reptes!!!

1.1. RAPEGEM ELS NOSTRES POETES: Tria un poema en català d’entre tots els poetes de la literatura catalana i pensa com rapejar-lo… Grava’t i presenta el teu poema rapejat! Els 3 finalistes podreu rapejar el vostre poema el dia de Sant Jordi.

1.2.RAPEGEM ELS POETES DEL CAMÍ DE MAR: Escriu un rap
original! Per ser rapejat en un màxim de 2 minuts! Els tres finalistes podran rapejar la seva creació durant la jornada de Sant Jordi!!! (Tranquils i tranquil·les, si sou vergonyosos /es tenim rappers que podran rapejar la vostra creació!)

2.MICRORELATS: Ets capaç d’escriure un relat o una història en menys de 150 paraules!

BASES GENERALS:

  • Totes les modalitats han d’anar en un sobre on posi la modalitat i un pseudònim. Dins del sobre, hi heu de posar les vostres dades (nom, cognom i curs). En la modalitat del Rapegem els nostres poetes cal introduir-hi un pendrive amb la gravació, que posteriorment als premis es retornarà.
  • Cal entregar els originals abans del 9 d’abril a qualsevol de les professores iprofessor de català. No s’admetran originals fora d’aquesta data.
 • Els poemes finalistes del CATRAP es penjaran a l’instagram del centre. I els microrelats finalistes a la revista del centre, el Desconnecta’t.

CONCURSO LITERARIO DE SAN JORDI 2019

  DEPARTAMENTO LENGUA CASTELLANA

GÉNEROS:

 POESÍA: un premio por nivel (1º y 2ºESO/3º y 4ºESO/Postobligatorio)

 • Extensión: 1 o 2 poemas a doble espacio y  letra Arial 12
 • Todas las composiciones deben contener la expresión poética:

“En mis manos levanto una tormenta”

NARRATIVA:un premio por nivel (1º y 2ºESO/3º y 4ºESO/Postobligatorio)

Modalidades:

 • Relato de un máximo de 3 folios
 • Microrrelato: 100 palabras como máximo
  • Presentación:ambos a doble espacio, letra Arial 12
  • Todas las composiciones deberán comenzar con la expresión

“No me has dejado otra opción…

Entregar los originales a algún profesor/a de Lengua Castellana antes de las 14.00h.  del jueves 4 de abril.

Los trabajos serán anónimos y se presentarán con un pseudónimo; se adjuntará un sobre cerrado dentro del cual constarán los datos reales del  o de la participante y el curso.

El jurado lo formará todo el departamento de Lengua Castellana. Para cualquier duda preguntad a los profesores/as de Castellano!!

II Concurs de Fotografia naturalista i de denúncia

El departament de Ciències, junt amb el grup Escola Verda del centre, impulsen aquesta edició del Concurs de Fotografia.

Una altra vegada tenim el concurs de fotorafia naturalista.  Dues categories: denúncia i natura. Cal pujar-les a INSTAGRAM amb l’etiqueta #fotoEVCM2019 dins de l’adreça @escolesverdescm. S’utilitzaran les etiquetes #fotodenúncia o #natura per a les diferents categories.  Pugeu les fotos que vulgueu fins a l’11 d’abril del 2019

Bases del concurs:

1. La temàtica de les fotografies estarà relacionada amb denunciar fets i actes que vagin contra el medi ambient o a mostrar la bellesa de la natura

2. Les fotografies seran éssers vius o paisatges, però no sortirà cap persona

3. Les fotografies es pujaran a INSTAGRAM amb l’etiqueta #fotoEVCM2019 dins de l’adreça @escolesverdescm. S’utilitzaran les etiquetes #fotodenúncia o #natura per a les diferents categories

4. Els alumnes podran enviar la quantitat de fotografies que vulguin. La data límit serà l’11 d’abril del 2019

6. Qualsevol fotografia que estigui fora de les bases i que no sigui adequada serà desqualificada

7. Hi haurà 3 premis per a cadascuna de les categories

Animeu-vos a participar!